Onneksi on valvontaa – ja lisää tulee

Mietiskelin tuossa työmatkalla aikani kuluksi, että eipä ole vähään aikaan ollut uutisia mistään uusista valvontamenetelmistä. Usein olen myös mietiskellyt, mitä erilaisia uusia valvonta- ja rahastustapoja voisikaan vielä keksiä autoilijoille, tai miksei muillekin.

Ja johan pomppasi: ”rukouksiini” vastattiin Aamulehden uutisen muodossa.

Sieltähän on tulossa kuulkaapas vaikka mitä! Uusilla älypöntöillä voidaan valvoa esimerkiksi ”turvavyön käyttämistä, liian lähellä ajamista, joukkoliikennekaistojen väärinkäyttöä, läpiajokiellon rikkomista, autojen katsastamista, ajoneuvojen rekisteröitymistä ja vakuuttamista sekä sitä, onko ajoneuvo käyttökiellossa.”

Minulla olisi tarjota vielä muutamia valvontaideoita, mutta en kerro niitä tässä.

Kirjoitin jo aikoja sitten Sammon taonnasta. Se alkaa kai olla jo taottu valmiiksi. Teho oli välillä vähän laskenutkin mutta virhe on korjattu uudemmalla firmiksellä ja vaihtamalla muutamat osat, jos näin leikkisästi asian muotoilee. Työryhmä lienee istunut pitkään ja hartaasti ja kahvia ja pullaa on viraston neukkarissa kulutettu muutamalla satasella per lärvi. Ehkä on tehty jokin pieni seminaarimatkakin maailmalle ja haettu sieltä vähän ideoita Sammon päivitysprojektiin.

Haluaisin itse laajentaa kameravalvontaa puistoihin, pyöräteille sekä ihmisten asuntoihin. Se tekisi maailmasta turvallisemman paikan elää. Jos jollain on jotain lisävalvontaa vastaan, on hänellä silloin jotain salattavaa, ja silloin häntä sietääkin vähän tarkkailla.

Ja laskuttaa.

Mainokset

1 comment so far

  1. […] Aiemmin olen jo todennut, että Sampo on hivenen yskinyt, joten taonnassa olleita vikoja on korjattava. […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: